News
„Propagowanie produktów tradycyjnych i dziedzictwa kulinarnego jako elementu świadomości kulturowej”
10.01.2024
Zarząd Województwa Łódzkiego ogłosił pierwszy otwarty konkurs ofert na realizację zadania publicznego Województwa Łódzkiego z zakresu podtrzymywania i upowszechniania tradycji narodowej, pielęgnowania polskości oraz rozwoju świadomości narodowej, obywatelskiej i kulturowej w 2024 roku pn. „Propagowanie produktów tradycyjnych i dziedzictwa kulinarnego jako elementu świadomości kulturowej”
Kontakt: Departament Klimatu i Turystki
Wydział Klimatu i Zasobów Naturalnych
Agnieszka Mikulska, tel. 42 663 34 94, agnieszka.mikulska@lodzkie.pl
Dagmara Piestrzyńska, tel. 42 291 97 46, dagmara.piestrzynska@lodzkie.pl
Rodzaj zadania publicznego zgłaszanego do otwartego konkursu ofert: podtrzymywanie i upowszechnianie tradycji narodowej, pielęgnowanie polskości oraz rozwoju świadomości narodowej, obywatelskiej i kulturowej.
Najważniejsze informacje o konkursie:
- wnioski składa się w wersji papierowej (w Urzędzie Marszałkowskim Województwa Łódzkiego, 90-051 Łódź, al. Piłsudskiego 8)
- suma środków do rozdysponowania w konkursie – 2 000 000,00 zł
- maksymalna kwota dofinansowania zadania 10 000,00 zł
- do kiedy trwa nabór ofert – 15 stycznia 2024 r.
- kiedy jest planowane rozstrzygnięcie konkursu – 30 kwietnia 2024 r.
- od kiedy można realizować zadania – realizacja może rozpocząć się nie wcześniej niż 8 kwietnia 2024 r. i nie może skończyć się później niż 31 grudnia 2024 r.
Więcej informacji pod linkiem: